4/28/2015

Stukat del Bolet i RIU s’uneixen per presentar els seus discs.

El grup de la Garrotxa Stukat del Bolet i el del Baix Llobregat RIU s’uneixen en un concert doble a Besalú per presentar els seus darrers treballs discogràfics. Els dos grups de folc destaquen dins del panorama del folc català per ser dels més prometedors i atrevits a l'hora de re-visitar la música tradicional i popular, i per ser dues propostes fresques i desenfadades. En aquest concert doble s’han unit per posar de llarg els seus darrers treballs Stukat del Bolet del 2013 dels garrotxins i el recent estrenat Abans tot això eren camps dels RIU. La cita és dissabte 2 de maig a les vuit del vespre i el preu de l'entrada és de 5€. Els menors de 12 anys, els alumnes de l'Escola Municipal de Música de Besalú, l'AulaTradi, i de l'AMTP tindran un descompte de 1€ en el preu d'entrada.


Stukat del Bolet            http://stukat.cat/

Stukat del Bolet són un jove grup de folc de la Garrotxa formats el 2007 i que el 2013 van estrenar el seu primer disc homònim. Durant aquests anys els Stukat del Bolet han fet una immersió profunda en les músiques de danses tradicionals dels Països Catalans, han interpretat els temes més coneguts del ball folc, han fet versions de cançons populars i cada cop més defensen músiques de collita pròpia. El seu primer disc és un "fongrama" fruit del procés que estant vivint. Es tracta del seu primer treball d'estudi i l'han cuinat amb molta il·lusió i dedicació, sense pressa; conscients que una gravació mai pot substituir una interpretació en viu i que el directe sempre evoluciona. El compositor, els arranjadors i els intèrprets del grup són ben bé com un fong, i han fet una simbiosi molt especial amb el productor i tècnic, que s'hi ha trobat com una alga dins de l'aigua. I, d'això, n'ha cristal·litzat aquest liquen que esperen que degustem de mica en mica, com si es tractés d'un bon estofat de bolets una mica al·lucinants.

RIU                         http://riumusica.bandcamp.com/

RIU són un grup de folc del Baix Llobregat format el 2010 i amb tres discs editats: RIU 2011, Amb canya 2013 i Abans tot això eren camps 2015. Són guanyadors del IV concurs SONS de la Mediterrània i l'any passat van compartir escenari de l'Auditori de Barcelona amb el grup escocès Capercaillie, amb la sala gran plena. “Abans tot això eren camps” és el nou disc de RIU, més fresc i proper, elaborat tal com raja i farcit de peces pròpies. Sense perdre la línia dels anteriors discs però fent èmfasi en la tria de repertori de proximitat, tant geogràfica com sentimental, els joves del Baix Llobregat s’encaminen cap a la maduresa amb aquest tercer treball. “Abans tot això eren camps” és un disc que compta amb novetats que complementen la sonoritat de la banda. En primer lloc, apareix el sac de gemecs que reivindica el so propi de la cornamusa de la terra; i en segon, l’Arnau Barrios s’incorpora com a violinista dotant RIU de noves sonoritats. D’aquesta manera, els onze temes d’aquest tercer disc són la maduració d’un camí musical que va començar el 2010 i que avui té més força per revitalitzar la música popular dels Països Catalans.

de més verdes en maduren

Avisos de Facebook de Francesc Tomàs Aymerich