4/21/2015

NiU - Tercet d'Argelaguer


A la Vall del Llierca hi ha molt ambient de músics. Argelaguer els darrers anys s'ha posat al nivell del seu poble veí, Tortellà, tradicionalment conegut per llargues nissagues de sonadors. Actualment a la comarca la vitalitat de la música popular es fa notar més que mai. La petjada dels sonadors més enyorats com en Peret Blanc de Beget, o en Fonso de Lliurona, i cantadors com en Surracans no s'ha esborrat encara, i ja hi ha un parell de noves generacions en actiu animant els aplecs i arrossades, les trobades i les festes públiques i privades. En aquest context neix aquesta jove formació, en la que tres membres d'una mateixa família han triat tocar plegats el repertori dels sonadors de les comarques pirinenques (polques, marxes, xòtis, valsos, masurques i pericons, sardanes, ballets i contradanses) a les festes del poble i els seus entorns.

Amb els seus instruments lligats a la tradició de la música de ball a la iera s'hi troben d'allò més còmodes i proposen sonades antigues al costat de noves propostes. L'objectiu d'aquest grup és procurar música fresca, del dia, sense conservants ni aromes artificials. Un producte sortit de la terra com els bolets pensat per fer ballar i passar una gran experiència.

HISTORIAL DEL GRUP

Aquest tercet, fundat com a “Trio Ambqitòkut” ha tocat a les danses de la Plaça del Rei a Barcelona, a la Qrambla de Girona, als sopars del Món de Esplugues de Llobregat,  Aplec de Sonadors de Mutxamel (Alacant), Festa Major d'Horta, i La Violinada d'Argelaguer a altres esdeveniments. L'Alba en Joan i en Francesc (coneguts com els Panxitos) formen part també de Stukat del Bolet, un grup més nombrós amb el que han portat les danses de la Garrotxa a altres indrets, com Euskadi, Occitània, Bielorrússia, Bulgària i Eslovàquia.

CONTACTE DEL GRUP

Francesc Tomàs “Panxito”
c/ Santa Anna, 16
17853 Argelaguer
lira.indiana@gmail.com
joantomasmassana@gmail.com
albatomica@gmail.com

+
34 606 435 621  +34 608431025
+
34 618 416 442 +34 972 287 218
 
http://www.liraindiana.blogspot.com

INTEGRANTS
DEL GRUP
Alba Tomàs (Argelaguer, 1995) Toca l'acordió diatònic i canta. Han estat els seus mestre en Pere Pau Ximenis, veí del mateix poble, i Marc del Pino.
Francesc Tomàs (Ciutat de Mèxic, 1961) Viola lírica i Llaüt. És gerent i professor a l'Aula de Música Tradicional i Popular AULATRADI a Salt (Girona). 
 Joan Tomàs (Argelaguer, 1993)  Toca el contrabaix en tota mena de formacions, i també piano i guitarra i ha estudiat a l'ESMUC de Barcelona. 

de més verdes en maduren

Avisos de Facebook de Francesc Tomàs Aymerich