5/27/2011

137 ferits en el desallotjament temporal de l’acampada de la plaça de Catalunya


Actualitzat el 27.05.2011 a les 16:42

Marta Navarro / Pablo Ruiz / Cris Gibert
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desplegat aquest matí una operació per netejar la plaça de Catalunya, ocupada des de fa 11 dies per l'acampada contra la crisi econòmica i el sistema polític. Tot i la resistència pacífica dels concentrats, 137 persones han estat ateses pel SEM a causa de les càrregues policials.
La versió policial: actuació preventiva i de neteja
Des de les 7 h del matí, uns 300 agents han arribat a la plaça de Catalunya per registrar els acampats, unes 150 persones. Els Mossos han demanat que es retirin els objectes contundents o perillosos, com fogonets, neveres, bombones de butà, que puguin provocar incidents en cas d’una possible celebració del Barça dissabte a la nit. En tot moment, els agents han assegurat que no es tractava d’un desallotjament i que un cop finalitzés la neteja de la plaça, els “indignats” hi podrien tornar.
La versió dels acampats: desallotjament encobert
Des de primera hora, les persones concentrades han titllat l’actuació de desallotjament encobert i han demanat que els ciutadans vagin a la plaça de Catalunya per donar suport a l’#acampadaBCN. La crida ha arribat i cap a les 10 h ja s’hi havien congregat prop d’un miler de persones. La Comissió d’advocats de la plaça de Catalunya ha denunciat que els agents policials no anaven identificats de manera adequada.


www.btvnoticies.cat
Corredisses, pilotes de goma i cops de porra
A partir de les 10 h, els Mossos d’Esquadra han actuat amb una càrrega policial contra els concentrats a la ronda de la Universitat per tal que els vehicles de neteja poguessin sortir de la plaça de Catalunya. Els agents han disparat pilotes de goma i han actuat amb contundència i cops de porra per dispersar els concentrats. S’han produït corredisses i 87 persones han estat ateses pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), 10 dels quals han estat traslladats a l’hospital. Dos dels atesos eren mossos.
270511ferit2+
A primera hora del matí, el Departament de Comunicació dels Mossos ha informat que els agents vetllaran permantenir l’ordre públic, preveure aldarulls i evitar agressions contra els Mossos d’Esquadra i les Brigades de neteja. També han advertit que en cas de resistència pacífica, com una asseguda o plantada no violenta, la policia catalana no pot actuar amb violència davant dels acampats.
270511mossosviolencia+
A les 13 h, els Mossos retiren el dispositiu policial
L’operatiu policial ha finalitzat cap a la una del migdia, tot i que la tensió s’ha mantingut als carrers contigus a la plaça de Catalunya. Algunes persones han llançat objectes contra els agents de policia, els quals han respost amb trets a l’aire per dispersar els concentrats.
Els membres de l’#acampadabcn han tornat a accedir a la plaça i han decidit mantenir-hi la protesta, com a mínim, fins passat el cap de setmana.

de més verdes en maduren

Avisos de Facebook de Francesc Tomàs Aymerich