10/14/2010

Jornada etnomusicològica amb Guillermo Contreras Arias

Dia: dissabte 23 d'octubre de 2010
Horari: 11 a 14h i de 16 a 19h
Lloc: Factoria Cultural Coma Cros de Salt (seu territorial de l'AMTP)
C/ Sant Antoni, 1 / 17190 Salt salt-figueres@amtp.cat

Descripció: Jornada de treball completa. Al matí hi haurà una sessió teòrica i a la tarda una sessió pràctica.

1 Conferència d’organologia amb suport audiovisual i exemples musicals interpretats en viu, amb especial interès en les dotacions de flauta i tambor per una banda i en els cordòfons populars per una altra.
2 Lliçó magistral de taller de conjunt instrumental, per acabar una xerrada de debat final i conclusions

Objectius: Donar a conéixer l’immens patrimoni organològic de la música popular i tradicional de Mèxic . Conèixer les metodologies que s’apliquen en la transmissió de la música popular i tradicional al continent americà, debatre sobre les polítiques educatives i culturals.
Treballar música del repertori de “Orquesta típica mexicana” (Formació anàloga a les nostres orquestrines i rondalles noucentistes). Conèixer els gèneres específics com sones, pirekuas, jarabes i danzas, entre d’altres. Establir relacions i contrastos entre les músiques d’Europa i de Mèxic.

A qui s'adreça: Alumnes i professors de l’AMTP, músics i musicòlegs i persones interessades en general.

Persona que l'imparteix: Guillermo Contreras Arias.


Va néixer a Michoacán. Ha impartit classes en diferents escoles de música i educació superior, com a l'ENAH-INAH, ENM-UNAM i l'Ollin Yoliztli. Va ser productor i conductor del programa radiofònic "Orígenes de nuestra música" en la XEX i la XEQ i "Los instrumentos musicales en México" en la XEB. Va ser cofundador del Consell Nacional de la Música Popular. Com a investigador és autor de diverses publicacions individuals i col·lectives, editades per institucions mexicanes i d'arreu. Ha intervingut com a jurat en diversos certàmens, com el Premi Nacional de les Ciències i les Arts, i diversos del FONCA. Com a músic ha participat en diverses agrupacions musicals, fonogrames i pel·lícules. Compta amb una col·lecció d'instruments musicals de més de tres mil cinc-centes peces. En l'actualitat és investigador en àrea d'Etnomusicologia del CENIDIM-INBA. És professor i membre del Consell Tècnic i del Consell editorial de l'Escola Nacional de Música de l'UNAM. També és coordinador local de l'Encuentro Internacional de Etnomusicologia a Mèxic SEM-2009 i coordinador d'un projecte interdisciplinari d'investigació en el CENIDIM.
En el grup JARANERO és el director artístic i executa instruments com el violí, diferents tipus d'arpa, el clarinet, el bandolón, el banjo, el cornetí, el bombardino, el salteri, la guitarra de són, el requintito, la guitarra 7a., la xeremia, diverses flautes indígenes, el bulalek, el marimbol, el bajo quinto, la mandolina, la tamborita i el bote del diablo.

Activitat extraordinària de l'Aula de Música Tradicional i Popular, del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, de la Generalitat de Catalunya

Programada conjuntament pel Departament de metodologia i investigació i el Grup Estable de l'Aaula de conjunt orquestral “La Fidulharmònica”

Responsable de l'activitat: Francesc Tomàs Aymerich “Panxito”
Telèfon i correu electrònic
972287218 606435621 lira.indiana@gmail.com

Inscripcions:
Secretaria de l'AMTP
C/ Mallorca, 272, 9a. planta
08037 Barcelona
Telèfon: 93 215 10 69 / Fax: 93 488 33 36
secretaria@amtp.cat http://www.amtp.cat

1 comentari:

Panxito ha dit...

Estrenarem la nova seu de Salt amb la primera AE del curs

de més verdes en maduren

Avisos de Facebook de Francesc Tomàs Aymerich