5/17/2010

Crònica de la caravana catalana al Marroc / Sant Jordi 2010

En Pere Pau, en Panxito i la Montserratona han participat enguany en aquesta iniciativa de l'Associació Franca Méditerrani-Pays Catalans, amb seu a Catalunya Nord. Els altres artistes presents han estat Samir i Neus Dalmau. La Maite Barcons també estava convocada però al darrer moment per un problema de salut es va haver de quedar a casa.


La Caravana Catalana és un concepte original que neix el 2007 amb el propòsit de lligar gent, creadors, artistes, empreses i territoris dels dos bàndols del Mediterrani i especialment entre Catalunya (nord i sud) i els països del Magrib amb Marroc.

Els lligams històrics i culturals son propicis a fomentar aquests intercanvis a partir de la societat civil.
Concretament, tres caravanes surten cada any de Perpinyà portant artistes (musics, poetes, escriptors, pintors, artistes plàstics i animadors culturals) a Algèria per trobar-se amb altres artistes, institucions publiques i privades.
La cultura és considerada com una porta d'entrada per millorar el coneixement mutu entre els pobles, reflexionar sobre col·laboracions i oportunitats que poden tocar altres camps socials com l'econòmic. Per això cada caravana s'articula al voltant de manifestacions culturals

eclèctiques i trobades econòmiques amb empresaris, escoles de formació,càmeres de comerç. Aquesta inquietud es manifesta també en la Diada de Mediterrani organitzada cada any al mes de desembre a Perpinyà.


1 comentari:

Anònim ha dit...

La millor informació essencial és això, que té tractar de fer molt bé sobre que el cos de les persones sense llar i de la seva mà. Estic tan entusiasmat sobre això, després de llegir aquest articles útils escrit les seves opinions i també que és tan atractiu per fer alguna cosa per aquells

de més verdes en maduren

Avisos de Facebook de Francesc Tomàs Aymerich