8/03/2016

CAMPUS D’ESTIU: CONTRAPASSOS I REPARTIMENTS DE SARDANADESCRIPCIÓ

Es tracta d'un curs de formació pràctica i vivencial que vol donar accés a les generacions actuals de músics i de balladors a l’experiència i al coneixement de la cultura de les formes musicals i coreogràfiques actualment marginals de la dansa tradicional catalana. En particular, les relacions formals i els sistemes de segmentació i repartiment dels contrapassos i de totes les formes històriques de la sardana.

Es proposaran moments de treball conjunt de músics i balladors i moments de treball de la música i la dansa per separat.

CONTINGUT

Aquest curs de dansa i de música explorarà els orígens i els antecedents de la tradició dels repartiments a la dansa popular catalana.

Ballarem contrapassos i sardanes i explorarem, de manera pràctica i vivencial, la lògica de les normes i llicències de llurs sistemes de repartiment. Ens basarem en la tradició oral dels repartiments de les sardanes i dels contrapassos i en la documentació històrica i coreogràfica.

Tindrem música en viu pels cursos: conjunts instrumentals específics i una cobla sencera tocant sardanes i contrapassos el dia 25 d'agost a la festa final a la plaça.

LLOC, DATES I HORARIS

LLOC: Escola Municipal de Música Can Ponsic de Barcelona (Av. de Josep Vicenç Foix, 51, 08034)
DATES: 23, 24 i 25 d'agost de 2016
HORARI GENERAL 9:30 a 14:00 i 17:00 a 19:00 (16:00 a 19:00 pels músics avançats)
(darrer dia: 21:00 ballada final amb la Cobla Sabadell a la plaça del Consell de la Vila)ITINERARIS I NIVELLS

ITINERARI I - DANSA

El primer dia tots els balladors treballaran conjuntament les bases del curs. Durant els dies 24 i 25 en funció de l'experiència i dels interessos dels alumnes, s'organitzaran dos grups amb nivells adaptats. Els professors determinaran en quin dels grups participarà cadascú.

ITINERARI II - MÚSICA

L'itinerari de música està pensat com un treball grupal que pretén reforçar i entendre el vincle natural entre la música i la dansa. És per això que se'ls convidarà a participar a algunes sessions de dansa, com a balladors.
És imprescindible tenir almenys un nivell elemental de l'instrument/s amb que es vulgui fer el curs.


MATRICULACIÓ

Pots omplir el següent formulari amb les teves dades

Preu general: 95 €
Preu amb sessió musical de nivell avançat (opcional): 110€


PROFESSORAT

Dansa i Música: Carles Mas i Garcia
Dansa: Anna Romaní
Música: Marc Riera i Francesc Tomàs Aymerich
logo_xuriach.png

Cap comentari:

de més verdes en maduren

Avisos de Facebook de Francesc Tomàs Aymerich